Hallo allemaal, en welkom op onze homepage! (laatst bijgewerkt 01-04-2015)(zie trouwens ook onze Facebook poagina!) Wij zijn het jeugdkoor van Eygelshoven! We doen optredens, in zowel Eygelshoven alsook daarbuiten. We zijn, net als alle verenigingen eigenlijk wel, altijd op zoek naar enthousiaste leden. Ben je jonger dan 18 jaar en hebt zin in zang, kom dan gerust en vrijblijvend eens op een repetitie of optreden kijken en luisteren, of, neem contact op via de 'bestuurspagina' (verderop op deze website) met een bestuurslid. Wij bedanken bij deze Karla voor 'zo'n 5 jaar trouwe dienst, zij trad onlangs af als bestuurslid.

Bij het koor, dat momenteel rond de 15 leden telt, ben je als beginner net zo welkom als een gevorderde: het plezier staat voorop!! De dirigente Johanny (Lonussen) staat te popelen om met jullie "aan de slag" te gaan.

Op ons repertoire staan kerkelijke liedjes, maar ook zingen we 'wereldse' liedjes; met de kerst natuurlijk kerstliedjes. Een overzicht daarvan is te vinden onder 'repertoire'. Onze repetitieruimte is het zaaltje naast de St.Janskerk, het St.Jansheem genaamd, bijna elke vrijdag repeteren we daar van 18.15u tot 19.45u. Daarna, is er voor de leden die in de brugklas of hoger zitten, nog een aparte repetitie (ook o.l.v. Johanny) met een apart repertoire, o.l.v. Johanny (tot 20:45u). Dit jongerenkoor gaat onder de naam 'Jokojo' door het leven, hetgeen de afkorting is voor 'Jongerenkoor Johannes'.  In principe blijft Jokojo wel onderdeel van 'de Zanglijsters'.

 Om ons in actie te kunnen zien, kijk in onze 'agenda' na waar en wanneer we optreden. Wil je weten wie alles bij ons jeugdkoor regelt, kijk bij 'bestuur'. Bij 'links' staan links naar leuke en interessante websites, heb je een leuke link waarvan je vindt dat die erbij moet staan, laat het ons weten (). Dit geldt ook voor de 'foto's'. Schroomt vooral niet om reacties, wat dan ook, in ons 'gastenboek' te schrijven! We controleren berichtjes wel altijd eerst even voordat ze definitief geplaatst worden, hiervoor vragen we jullie begrip..

Nou, veel leesplezier op de website, en hopelijk tot gauw!

Muzikale groetjes van het Bestuur van jeugdkoor 'de Zanglijsters'.